Perhatian: Ibubapa yang ada anak berumur 2 - 12 tahun

Rasa Susah Nak Mendidik Anak?

Belajar Cara Mendidik Anak Tanpa Perlu Menjerit & Berkasar Tetapi Dengan Kaedah Tegas & Berhikmah (Pendekatan Psikologi)

Jaminan wang anda dikembalikan 100% jika panduan ini tidak berkesan atau tidak sesuai dengan situasi anda* 

Teruskan membaca hingga habis...

*Hanya perlu hubungi kami dalam tempoh 7 hari selepas pembelian.

Adakah ibu bapa, guru, penjaga ada masalah seperti ini?

Situasi-situasi ini pula akan menambah tekanan kepada situasi di atas

Cabaran besar terutama apabila mahu seimbangkan antara tuntutan mencari rezeki & menguruskan anak-anak sendirian

Apabila pendekatan keibubapaan berbeza, memang akan menyebabkan anak menjadi keliru & hormat anak kepada ibubapa terjejas.

Ibu bapa sendiri kurang pengalaman & ilmu untuk atasi situasi ini. Apa yang ibubapa dahulu lalui, sudah tidak sama.

Kadang-kadang ada rasa nak putus asa kerana setiap hari berhadpan dengan situasi itu.

Kadang-kadang ada yang sampai menagis sendirian mengenangkan situasi ini. Buntu dibuatnya

Kita rasa segala cara sudah kita cuba, tetapi situasi masih sama, malah kadang lebih tegang

 

usah risau...

Anda sudah berada di tempat yang betul.

Saya akan bantu anda dengan pengalaman luas yang saya dalam bidang latihan, coaching & sesi terapi bersama klien dari kanak-kanak hingga dewasa.

Insyaalah selepas tamat webinar, kita akan tukarkan kerisauan, bimbang, takut tadi kepada suasana lebih tenang, lega & yakin ada jalan penyelesaiannya.

Yang penting anda perlu bermula sekarang.

memperkenalkan

Webinar Tegas Dalam Hikmah

Urus Tingkahlaku Anak Dengan Pendekatan Psikologi

Dalam Webinar ini, saya mengajak anda bersama untuk faham cabaran/fasa perkembangan yang sedang dihadapi anak-anak & apa ibu bapa boleh lakukan sekarang untuk menambah baik situasi

Apa Yang Anda akan Belajar Dalam Webinar ini ?

Kita mahu memahami bahagian mana yang kita nak fokuskan dulu, sama ada meningkatkan tingkah laku, mengurangkan tingkahlaku atau pengurusan kendiri tingkahlaku anak atau serentakkan ia.

Agar kita ada ‘tool’ yang boleh digunakan dengan sebaiknya. Ia sangat penting.

✅ 6 Tips Halang Tingkahlaku Tidak Diingini Berlaku
✅ 5 Tips Apabila Tingkahlaku Tidak Diingini Berlaku

Ini agar kita ada idea untuk tidak membiarkan tingkahlaku mencabar anak berulang dan mungkin melampaui batas bila tidak dibantu awal

Ini membantu kita untuk membantu emosi dan pemikiran anak agar baik/stabil, maka tingkah laku mencabarnya akan berkurangan

Saya menjawab beberapa soalan dari peserta yang releven kepada tajuk ini.

Penceramah

Maznah Ibrahim

Saya Maznah Ibrahim merupakan kaunselor berdaftar dengan Lembaga Kaunselor Malaysia semenjak tahun 2006.

Lebih 16 tahun  berkecimpung dalam kaunseling kanak-kanak, remaja, dewasa dan keibubapaan.

Sebagai kaunselor saya banyak berhadapan dengan klien-klien pesakit mental.

Boleh saya katakan mejoriti daripadanya kes-kes mereka ada kaitannya dengan pengalaman semasa kanak-kakak.

Terutama di bawah umur 7 tahun dan mereka ini terperangkap dengan situasi itu bertahun-tahun dan proses penyembuhan juga memakan masa yang lama.

Sudah banyak kajian berkenaan ini kini. Jadi saya berazam untuk menambahbaik situasi ini pada puncanya (keibubapaan) dengan berkongsi segala kepakaran yang saya ada di bidang ini.

Di Media

Pertama Kali?

Ini Antara Lebih 700 Review Peserta Webinar-Webinar Saya Sebelum Ini.

Dan bagaimana ianya sudah membantu hidup mereka.

"Alhamdulillah sejak mengikuti kursus kali pertama dan kali kedua, hidup saya bertambah baik kerana saya lebih prihatin dan bijak urus emosi saya yg asyik turun naik lebih2 lagi ketika menguruskan anak2 dan suami."

- Feeza

"SubhanAllah.Lepas terus praktik skill komunikasi dengan anak, alhamdulillah anak tak menangis langsung. Kita pun rasa relax je dan tak stress macam sebelum ni.

Kupasan Pn Maznah pun sangat jelas dan mudah faham. IAllah lepas ni nak join lagi webinar yg seterusnya.

Masih tak terlambat untuk kita perbetulkan supaya cara didikan kita hari ini boleh diwarisi hingga ke anak cucu dan seterusnya.Amin3."

- Mahfuzoh

"Terjawab banyak persoalan cara treat/ tegur anak2 yang masih sangsi sebelum ni.

So, lebih confident bila apply dengan sandaran ilmu yang lebih jelas.

Moga yang terbaik untuk puan.Ameen"

- Nurul

"Perkongsian Puan Mazni membantu saya untuk keluar dari rasa 'helpless' dan 'useless' apabila berhadapan dengan situasi tegang dengan anak.

Walaupun saya tidak dapat mahir secara overnight, tetapi ia membantu untuk saya reflect tindakan emosi saya dan berfikir bagaimana saya boleh react dengan lebih baik."

- Nur Aishah

"Webinar Penat Emosi sangat membantu saya untuk menjadi ibu yang lebih baik.

Teknik untuk kawal emosi yang diajar oleh Puan Maznah memberi saya ketenangan yang saya tercari-cari selama ini.

Terima Kasih Pn Maznah for sharing your knowledge & experiences."

- Jaspreet Kaur

"Alhamdulillah Pn Maznah saya dah tahu punca saya kenapa saya suka marah. Best sangat dapat formula D.U.A dan I.L.U ini kali pertama saya mendapat cara atau teknik satu persatu untuk tangani situasi tegang.

Sebelum ini saya hanya mendapat teori, pada malam ini Pn Maznah bagi saya cara dan contoh untuk tangani masalah yang selama ini saya cari jalan penyelesaian. Alhamdulillah Terima kasih Pn Maznah "

- Mardziah

"Saya telah practice tip-tip yang dikongsikan oleh Puan Maznah. Hasil nya sangat memberangsangkan, komunikasi bersama anak sy lebih berkesan dan terdapat perubahan tingkah laku yang positif pada anak saya."

- Aisyah

"Alhamdulillah syukur akhirnya dapat juga saya dengar sampai habis walaupun berkali-kali ulang dengar.

Perkongsian 10 strategi Komunikasi Berkesan memang sangat bermakna bagi saya dan bila saya praktikkan pada anak nampak perubahan disitu...suka sangat.

Terima kasih Puan Maznah atas perkongsian input dan tak sabar nak share dengan orang disekeliling.."

- Nurul Asma

"webminar yang dikongsi Puan Maznah sedikit sebanyak membantu saya melihat dari perspektif yang berbeza.

Memberi idea buat saya bagaimana membantu permasalahan anak-anak dalam masa yang sama teguran buat saya juga dalam mendidik anak-anak."

- Norazah

* Penafian: Hasil adalah berlainan untuk setiap individu

Apa Kata Peserta Webinar Ini Sendiri

"Saya berasa amat berpuas hati dan tidak rugi menyertai webinar ini.

Saya mendapat jalan penyelesaian dan teknik dalam mendidik anak dengan berkesan. T.kasih."

- Fatin

"Byk ilmu yg sy perolehi dan sy amalkan sedikit demi sedikit kepada anak2 serta nampak hasilnya... Anak jd semakin positif, tenang, rajin membantu.

Apa yg penting adalah ibu perlu kekal bertenang terlebih dahulu dlm menghadapi waktu sukar atau 'puzzle' anak2."

- Nabilah

"Bersyukur sebab ada teknik yg membantu. Masih rasa sedih tapi rasa optimistic yang things will get better.

Nak buat semua yg telah diajar sebanyak yg mungkin. Ini sangat berguna sebab semua orang ada masalah dan yang penting, knowing how to ease your pain."

- Mas

"Alhamdulillah.. Sangat membantu saya dan suami.. Banyak masalah dan solution yang berkait dengan kami..InsyaAllah kami akan cuba yang terbaik"

- Aneeza

"Rasa relieved sangat dapat join webinar ni & rasa diri tak sendirian alami masalah yang serupa dengan anak-anak.

Banyak info,maklumat & tips baru yang belum pernah saya dpt walaupun pernah join webinar Pn Maznah yg lain sebelum ni.

Rasa lebih positif untuk memperbaiki cara parenting saya utk anak-anak. Terima kasih banyak2 Pn Maznah."

- Neesa

"Saya selalu merujuk kepada puan maznah utk ilmu parenting yg pelbagai. Tidak pernah rugi utk join, beli & follow semua webinar, ebook atau media sosial puan maznah utk rujukan, memang penuh ilmu."

- Mida

"Alhamdulillah dapat belajar ilmu parenting daripada Puan Maznah. Kaedah traffic light amat membantu masa sekarang dan yang akan datang. Moga lebih ramai ibu bapa hebat yang lain akan turut serta webinar sebegini."

- Juliyana

"Alhamdulillah. Satu perkongsian yang sangat2 berbaloi dgn masa dan harga.

Ilmu parenting mmg wajib di pelajari oleh setiap parents. Selama ni, ada ilmu yang sudah dipraktikkan.

Tapi, bila dah belajar dari puan maznah dan tahu cara untuk menguruskan, rasa semakin bersemangat untuk jadi ibu yang lebih baik utk anak2."

- Asma'

"Webinar ini sangat bermanfaat buat saya dan keluarga untuk belajar ilmu mengendalikan emosi dan tingkah laku parents dan anak anak kecik dan remaja dengan sangat berkesan.

Banyak step by step yang boleh dibuat dari yang paling senang dan mudah sehinggalah pada yang paling susah.

Cara penyampaian Puan Maznah yang mudah difahami dan santai menaikkan semangat kami bahawa tiada yang mustahil dalam menjadi ibu bapa terbaik untuk anak anak kita. Kitalah harapan anak anak."

- Che Ku Norashikin

* Penafian: Hasil adalah berlainan untuk setiap individu

Ayuh bersama saya dalam webinar ini.

Saya tak sabar mahu kongsikan pengalaman dan ilmu yang saya ada untuk tambah baik keibubapaan kita bersama.

Mari kita berusaha menjadi ibu bapa yang lebih baik setiap hari.

Lebih tenang.

Disenangi anak-anak & pasangan.

Mulakanlah:

  1. Dengar
  2. Fahami
  3. Laksanakan

usahlah ditangguh lagi

 

...'break the cycle'...

 

kerana kepimpinan anda penting

dan anda sangat penting untuk anak-anak & pasangan

Tunggu....ada tambahan

FAST ACTION BONUS: Webinar 5 Tip Tegur Anak - Akses 90 hari (Bernilai  RM 147)

Webinar Keibubapaan (Rakaman): 5 Tip Tegur Anak (80 minit)
Oleh Puan Maznah Ibrahim

Isu lama, iaitu hubungan ibu bapa dan anak semakin renggang dan sukar nak cakap bila:

  • anak semakin membesar
  • anak mula ada dunia sosialnya sendiri
  • halangan komunikasi ini bertambah-tambah lagi sejak PKP, dengan setiap ahli keluarga ‘engage’ dengan skrin lebih dari manusia sebenar di dalam rumahnya.

Perkara-perkara penting yang mungkin selalu dilupakan, atau kita tak pernah tahu pun yang ia amat penting,

Maka itulah kesilapan biasa yang kita lakukan semasa nak menegur anak.

Ia juga kesilapan sama sewaktu kita nak :

  • berbual santai (atau tak wujud pun sesi berbual santai ni?)
  • menegur (ada topik khas nak cakap dengan si anak)
  • nak mengajar anak (ni ibubapa yang rajin sangat nak ajar tapi tak perasan ia beri kesan berbalik pula kepada emosi anak)

Inilah yang saya perhatikan kesilapan kecil tak terjangka oleh ibubapa, berkemungkinan tidak tahu ia amat penting dalam komunikasi dua hala penting ini.

Maka di sini saya nak kongsikan 5 tips penting dari perspektif sains komunikasi dan psikologi manusia yang kita boleh buat, perbaiki dari kebiasaan sewaktu kita nak:

  1. berbual
  2. menegur mahupun
  3. mengajar anak ya.

Biasa saya jawab dalam Q&A secara teks kali ini saya terangkan secara visual dan audio, mudahan jelas ok.

TERBARU

nak lagi?....ada tambahan ke-2

FAST ACTION BONUS: Video Panduan 7 Langkah Urus Situasi Sukar Anak - Akses 90 hari (Bernilai  RM 97)

Video Panduan : 7 Langkah Urus Situasi Sukar Anak (35 minit)
Oleh Puan Maznah Ibrahim

Setiap hari ada sahaja situasi yang menyebabkan ibu bapa rasa geram & buntu tak pasti cara yang sesuai untuk tangani. 

Terutama ketika berada dalam situasi sukar yang kadang-kadang berulang-ulang hampir setiap hari.

  • Tantrum
  • Agresif
  • Bergaduh
  • Tak mahu ke sekolah
  • Menangis tanpa punca

Bagaimana nak redakan situasi, serta mencari penyelesaian yang sesuai sehingga situasi sukar di atas tidak berulang?

Anak rasa dibantu & ibu bapa boleh move on dengan tugas harian yang lain.

Tonton video panduan ini dimana saya terangkan satu persatu langkah-langkahnya beserta penceritaan & contoh-contoh yang sesuai.

PERCUMA : PDF Poster Ringkasan 7 Langkah Urus Situasi Sukar

Jadi, berapa harga akses webinar ini? Ini adalah cadangan harga untuk setiap item

Item #1 : Akses Rakaman Webinar Tegas Dalam Hikmah (3 Jam) - Bernilai RM 297

Item #2 : Bonus - Akses Rakaman Webinar 5 Tips Tegur Anak (80 minit) - Bernilai RM 147

Item #3: Akses Nota Webinar Tegas Dalam Hikmah PDF - Bernilai RM 49

Item #4: Bonus - Akses Nota Webinar 5 Tips Tegur Anak PDF - Bernilai RM 49

BONUS TERBARU! Item #5: Akses Video Panduan 7 Langkah Urus Situasi Sukar Anak - Bernilai RM 97

BONUS TERBARU! Item #6: PDF Poster 7 Langkah Urus Situasi Sukar Anak - Bernilai RM 49

Jumlah nilai webinar ini adalah RM 688

Tapi anda tak perlu bayar RM 688

dan tak perlu juga bayar RM 297

 

Anda hanya perlu bayar

 

RM 79*

 

ya, RM 79 sahaja

 

Berminat ?

tetapi harga ini tidak akan kekal lama

boleh terus dapatkan sekarang di bawah

--
Days
--
Hours
--
Min
--
Sec

*Dapatkan webinar ini pada harga jimat sebelum timer di atas tamat

TIADA RISIKO

*Jaminan pulangan 100% wang jika anda dapati webinar ini tidak berkesan atau tidak sesuai dengan situasi anda sekarang .

Hanya perlu hubungi kami di ijammaz.marketing@gmail.com dalam tempoh 7 hari selepas pembelian.

FAQ

Berapa lama akan dapat akses?

Link akses ke webinar akan diberikan antara 5 minit hingga 1 jam selepas pembayaran melalui email.

Berapa lama & berapa kali boleh ulang tonton?

Boleh tonton berulang kali tanpa had selama anda boleh akses mengikut tempoh yang diberikan iaitu 90 hari.

Boleh saya tonton bersama pasangan?

Sangat digalakkan bahkan lebih baik. Supaya anda berada dalam same page apa bila hendak mengamalkan apa yang sudah dipelajari dan berdepan dengan situasi-situasi dengan anak.

Perlu install apa-apa aplikasi?

Tidak perlu

Saya perlukan bantuan untuk mendaftar

Boleh whatsapp admin di nombor ini 011 59831424 atau email: admin@maznahibrahim.com

Saya tak terima apa-apa email selepas pendaftaran

Jika anda gunakan gmail, cuba periksa Folder Promotion gmail anda.

Jika masih tiada, whatsapp admin di nombor ini 011 59831424 atau email: admin@maznahibrahim.com. Nyatakan sekali nombor order anda.

Ada Sijil Di Sediakan?

Sijil akan diberikan atas permintaan. Hanya perlu emailkan nama penuh dan no kad pengenalan kepada admin@maznahibrahim.com atau whatsapp kepada team kami 6011 5983 1424 selepas anda selesai menonton webinar.

Saya mahu buat manual bank transfer atau melalui ATM.

Sila whatsapp team kami 6011 5983 1424 untuk bantuan lainjut. 

Copyright JAMMAZ MARKETING AND SOLUTIONS (RA0044101U)